Články

Vysoká finanční odměna, nezávislost a svoboda. Co na realitách láká makléře v mém týmu?

V minulém článku jsem vám popsal důvody, proč jsem se z vlka samotáře stal tým lídrem a proč buduji svůj tým úspěšných makléřů. Nyní se podíváme na pohled makléřů v mém týmu, které jsem se rozhodl trochu vyzpovídat. Tímto vám je také jednoho po druhém představím. Zatím jsou 3, ale ještě letos bych rád svůj tým rozšířil o další. Podaří se mi to?

Jan Klimes

Honza Klimes se mnou pracuje už nějakou dobu, je nejzkušenější z makléřů v mém týmu a už sám se chystá budovat svůj vlastní tým. Do konce roku chce pod sebe 2 makléře. To není nic proti ničemu. Určitě má po 4 letech v oboru co předávat, takže mu fandím.

Jan Klimes

Adam Jaroš

Do realit se dostal na doporučení své kamarádky. Je to týmový hráč, který oceňuje, že jsme všichni v podobné věkové kategorii a do realit má velký zápal.

Adam Jaroš 

Kryštof Kubík

Reality ho dlouho lákaly, ale doposud působil v gastru. Nyní má možnost se naplno seberealizovat a dělat věci po svém, což na tomto oboru cení nejvíce. 

Kryštof Kubík

Jak se dostali k realitám

Už jsem to nakousl výše, reality jsou oborem, kam můžete vstoupit bez předchozích zkušeností v oboru. Je důležité mít správné předpoklady a charakterní rysy. Reality jsou obchod a obchod je o komunikaci. Pokud neradi komunikujete s cizími lidmi, asi to pro vás nic nebude. Naopak pokud vás baví práce s lidmi, vyjednávání, řešení případů a dotahování věcí do konce, může to být vaše parketa. Zbytek se naučíte. Třeba v mém týmu.

„Reality jsou pro mě úplnou novinkou, dříve jsem zkoušel mnoho různých oborů. Ať už se jednalo o brigády při škole v mekáči, letní brigády v ZOO nebo první zkušenosti s podnikáním, kdy jsem spolupracoval s rozvozovou společností Wolt,“ říká Adam Jaroš, jak se dostal k realitám. 

Ani Kryštof Kubík neměl předchozí zkušenosti v realitní branži: „O reality jsem se zajímal od mala, avšak pracovat s nimi jsem začal až teď. Doposud jsem pracoval po většinu času v gastru.“

Honza Klimes je už zkušenější a jeho přesun do realit dával smysl i vzhledem k jeho oboru na vysoké škole: „V realitách jsem začal pracovat již při studiu na právnické fakultě v Plzni, kde jsem získal titul mgr. Propojení práva a realit je super a hodí se mi při celkovém průběhu obchodů.“

Reality lákají díky finančním odměnám a jisté nezávislosti

Ano, reality jsou dobře placeným oborem navzdory krizím a různým ekonomickým situacím. Vše záleží totiž na vás a vašich schopnostech. Realitní trh se nikdy nezastaví. Lidé se budou pořád stěhovat do většího nebo naopak do menšího, z města na venkov a naopak. Budou dědit nemovitosti po svých rodičích a prarodičích a budou je prodávat dál nebo se do nich stěhovat. Zda tito lidé vloží důvěru ve vás, záleží na vás a vašich schopnostech. Zároveň zde máte možnost si čas plánovat podle sebe. Ale je pravda, že práci za vás nikdo neudělá. Takže si to musíte odpracovat. V čem vidí výhody práce v realitách moji makléři?

Jak to vidí Kryštof Kubík: „Rád si dělám věci po své ose, nechci dostávat příkazy od svých zaměstnavatelů. Reality pro mě představují neomezenou možnost příjmu financí.“ 

Kryštof Kubík

„Do realit jsem se dostal z důvodu lákavé finanční odměny a také s ohledem na moji komunikativní povahu. Není to práce pro každého, ale jakmile se do toho člověk dostane, hned je to něco jiného. Zde jsem se našel a do jiného oboru bych určitě nešel. Každý obchod je jiný a pomáhání zájemcům shánět bydlení a prodávajícím prodat za co nejvíce mě opravdu baví. Report z výborného prodeje je následně vidět na doporučeních či pozitivních referencích, kterých mám již za 41 úspěšně prodaných nemovitostí,“ doplňuje Honza Klimes.

„Šel jsem do toho s tím, že zkusím dva týdny a uvidím. Momentálně jsem v realitách už půl roku a baví mě to čím dál tím víc. Nejvíce mě baví, že práce není stereotypní a každá zakázka je v něčem jiná. Nejvíce jsem se bál získávání klientů, což je těžké v každém podnikání, a také se mi to potvrdilo. Co se ale týče očekávání, jaké jsem měl, ať už z pohledu flexibility, záživnosti či ohodnocení, ta to rozhodně splnilo,“ přidává se Adam Jaroš.

Do realit jedině s ambicemi

Sám mám velké cíle. Ono to podle mě ani jinak nejde. Podle mě by se měly kombinovat profesní a osobní ambice. Například pokud chci být v budoucnu finančně nezávislý, musím se stát natolik dobrým realitním makléřem a tým lídrem, abych mohl tohoto cíle postupnými kroky dosáhnout. Zde záměrně zmiňuji postupné cíle a jsem moc rád, že to podobně vidí i moji kolegové.

„Mým prvním cílem je dojít do bodu, kdy budu schopný vyřešit zakázku od začátku do konce zcela sám. Samozřejmě až na nějaké atypické nebo problémové obchody, které mohou přijít kdykoliv. Následně chci dále zlepšovat svoje dovednosti a postupně mít více a více úspěchů a tím zvyšovat kvalitu a úroveň svého života,“ říká skromně Adam Jaroš

Adam Jaroš

O cílech Honzy Klimese, který chce budovat svůj tým, jsem se již zmiňoval, a Kryštof Kubík nebyl více konkrétní. Jen zmínil, že jeho cíle jsou velké. Někdy je lepší nechat si své cíle a ambice pro sebe.

Jaká je práce v mladém týmu pod mladým lídrem

Nemohl jsem se svých kolegů nezeptat, jak se jim v mém týmu pracuje. 

„Vaška znám velmi dlouho a jsme nejen kolegové, ale i kamarádi. S Vaškem jsme si prošli spoustou úspěšných obchodů a jde vidět, že pod jeho vedením jsou junioři výkonní a daří se jim. I mně se s kolegy pracuje dobře. Junioři dokáží přivést do kanceláře vždy čerstvou krev. Jako zkušení makléři s nimi jezdíme na náběry, pomáháme jim a je super vidět jejich vděčnost a také to, že se jim následné obchody daří. Vašek měl štěstí na Adama s Kryštofem, kteří se v realitách našli, a pokud nepoleví, určitě se z nich stanou úspěšní makléři,“ říká Honza Klimes.

Kryštof Kubík byl opět o něco stručnější: „Jsem s naší spoluprací spokojen a doufám, že budeme spolupracovat i nadále. S kolegy se mi pracuje výborně. Myslím si, že jsme si všichni sedli.“

Zato Adam Jaroš se opět trochu více rozpovídal: „Pod Vaškem se mi pracuje dobře. Tím, že jsme stejná věková kategorie, dokáže usoudit, jak k vedení přistoupit. Sice má občas svoje dny, ale když mám s něčím problém, vím, že se na něj můžu obrátit. Hodně mi dopomáhá k úspěchům i na úkor úspěchů svých. Pracovní úspěchy jeho týmu jsou u něj na prvním místě. I přesto ale dokáže být přítelem a když mám nějaký problém i mimo práci, dokáže práci dát stranou a probrat se mnou i jiné věci. S ostatními kolegy se mi pracuje skvěle. Velký podíl na tom má asi hlavně to, že věkový rozdíl nejmladšího s nejstarším jsou tři roky, takže máme podobné zájmy, jsme součástí podobných skupin a společností a vždy dokážeme najít něco, o čem se bavit. Hodně jsme si sedli na stejnou notu, dokážeme si ze sebe udělat srandu, kterou od sebe navzájem přijmeme, a zároveň si dokážeme vypomoci a podržet se. Ať už jde o společné cesty na schůzky, výpomoc se zakázkou i příhody z běžného života.“

Na závěr bych dodal, že dveře do mého týmu jsou otevřené ještě pro 4 mladé tváře. Myslíte si, že by reality mohl být oborem, kde byste se našli? Pojďme se o tom pobavit. Napište mi nebo zavolejte a můžeme si říct víc.

Mimochodem od 1. června 2024 vyhlašuji pro své lidi soutěž o iPhone 15, což je další takovou motivací pro práci v mém týmu.

Václav Albl